jueves, 25 de febrero de 2016

Mètodes de separació II

Mètodes de separació per a mescles homogènies:

Vaporització i cristal·lització:

 Aquest mètode permet separar un líquid d'un sólid.  Això es pot fer gràcies al fet que mitjançant la calor, en el cas de la vaporització, la part líquida, que té una temperatura d'evaporació més baixa que el sòlid, permet que canvie d'estat i que així, només deixe el sòlid al interiror del recipient. Això serveix per obtenir uns cristalls més xicotets, que quan es fa per cristal·lització, que consisteix en que el sòlid es vaja depositant lentament sobre la superfície del recipient i que així queden uns cristalls més grans. Per exemple permet separar l'aigua de la sal.



 Destil·lació:

Aquest mètode de separació s'utilitza per separar i recuperar els components líquids d'una dissolució. La destil·lació consisteix en calfar les dues substàncies líquides i que una s'evapore, de tal manera que la que té una major temperatura d'ebullició quede en un recipient mentre l'altre es recollida en forma de gas en un altre recipient col·locat sobre l'altre recipient, de forma que la substància que s'ha evaporat torne a l'estat líquid. Per exemple permet separar aigua i alcohol.

 Exemple d'un aparell de destil·lació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario